Cultura i desigualtat a Barcelona: presentació i debat

Tothom té cultura. Tothom pot desenvolupar-la amb oportunitats i recursos equitatius? A vegades, en cultura anem un pas per darrera. En salut, porten temps debatent sobre el que consideren la pitjor epidèmia en aquest àmbit: les desigualtats socials. En educació, el debat entre innovació pedagògica i desigualtat està a l’ordre del dia. Però en l’agenda de les polítiques culturals, l’equitat continua sense ocupar un lloc central.
Tenim menys coneixement que en d’altres àmbits, però sabem que existeixen desigualtats pel que fa a l’accés, la pràctica, la creació o la producció cultural. La renda, la formació, l’origen, el gènere o el codi postal són factors determinants de les desigualtats, també en cultura. Qui accedeix, qui participa o qui pot crear un determinat tipus de manifestació cultural?
Necessitem més informació, més dades sobre les desigualtats en cultura. També necessitem més participació (i més diversa) per debatre aquesta informació i generar coneixement útil per prendre decisions. Per això des de l’Escola de l’IGOP, i amb un conjunt d’agents de la ciutat, estem impulsant un espai i unes activitats de reflexió (i acció) sobre les desigualtats en l’àmbit de la cultura.
Volem compartir els resultats de dues d’aquestes iniciatives en el marc de l’Escola d’Estiu de l’IGOP i convidar-vos a formar-ne part:
-Investigació sobre cultura i desigualtat desenvolupada pels alumnes de l’Escola Mestre Morera, en el marc del Projecte Recerca – Acció  Participativa a centres educatius de Nou Barris.
-Grup de treball sobre cultura i desigualtat a Barcelona. Document de debat i indicadors clau.
Us esperem el 26 de juny a partir de les 16:30h, al Passeig Urrútia 17.
Tota la informació i inscripcions aquí 

 

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: