La cultura estesa, la ciutat estesa

Publicat Desbordar Barcelona, un relat alternatiu de la cultura a la ciutat, elaborat per l’ampli grup de treball Desbordes de la cultura i editat per La Ciutat Invisible i Pol·len Edicions.
El llibre construeix un relat cronològic des de principis del segle XX, centrat en moments clau de la relació entre cultura i ciutat a Barcelona. A més, conté un ampli glossari de termes i pràctiques (des de l’animació sociocultural fins als casals de joves o les ràdios i televisions lliures). Sempre explorant la cultura estesa, la cultura que és alhora educació, economia social o acció comunitària.
En tant que relat alternatiu, el llibre desperta interrogants i posa sobre la taula debats importants, encara que la detallada casuística d’experiències lògicament no sempre permet encarar a fons alguns d’aquests temes clau. Almenys dues preguntes queden obertes. Com afecten les desigualtats creixents (també en cultura) a moltes de les pràctiques alternatives que ressenya el llibre? Què possibilitats tenim de construir polítiques i institucions públiques que incorporin i respectin aquestes pràctiques en un marc ampli de promoció efectiva dels drets culturals?
En definitiva un llibre necessari en tant que complementa (i a vegades contrasta) altres mirades sobre la cultura i la ciutat a Barcelona. El 12 de desembre, presentació i debat.

 

 

 

Los comentarios están cerrados.

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: