L’equitat en les polítiques culturals (una recerca amb metodologia participativa)

Mentre les polítiques públiques en matèria de salut, habitatge o educació han anat incorporant l’equitat com a objectiu central en la seva agenda, no ha passat el mateix en l’àmbit de la cultura. L’equitat en cultura, entesa com la igualtat d’oportunitats de la ciutadania per a exercir els seus drets culturals, no sol ser una qüestió que aparegui explícitament en les polítiques culturals.  Tot i així, existeixen experiències rellevants en molts municipis que aborden les desigualtats en el dret a participar en la vida cultural de la ciutat.
Sobre aquest tema hem desenvolupat una recerca conjuntament amb el Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona i la col·laboració dels ajuntaments del Prat, Sabadell, Igualada i Tiana. Hem volgut desenvolupar una metodologia de recerca participativa, tot involucrant professionals de les àrees de cultura d’aquests ajuntaments i també agents culturals i ciutadania en cada municipi.
Podeu consultar l’estudi complet en aquest enllaç

Infografia: Nadia Sanmartín

Los comentarios están cerrados.

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: