Mesurar la participació cultural? Com i per a què

Quin sentit té avui fer una enquesta de participació cultural? Serveix per millorar la política cultural i promoure els drets culturals de la ciutadania? Podem copsar la diversitat de maneres que les persones tenen de participar en la vida cultural de la ciutat i la comunitat? Quins problemes ens trobem a l’hora de fer-ho? Davant les evidents transformacions en els hàbits culturals, amb l’agreujament de les desigualtats en la participació i les necessitats de la ciutadania, és fonamental comptar amb un coneixement rigorós i rellevant. Un coneixement que permeti entendre el consum cultural, però sobretot la diversitat de pràctiques culturals individuals i col·lectives que no sempre considerem com a tal. 
Sobre aquestes preguntes hem reflexionat recentment en una sessió organitzada conjuntament per l’Institut de Cultura de Barcelona i el Centre d’Estudis i Recursos Culturals, amb la participació del professor Antonio Ariño i els equips de l’Enquesta de participació i necessitats culturals de Barcelona (ICUB) i l’Enquesta de participació i hàbits culturals (CERC). Podeu veure el vídeo de la jornada a continuació.

 

Los comentarios están cerrados.

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: